Patlıcanlı Perde Pilavı

Patlıcanlı Perde Pilavı
17 Ekim 2022

Sunumu ve lezzetiyle kendine hayran bırakacak nefis patlıcanlı perde pilavı tarifi.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Perde Pilavı için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet yeşil biber (Küçük küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (Küçük küp doğranmış)
  • 1 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı su

Üzeri için

  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
Patlıcanlı Perde Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların acısını almak için tuzlu ve limonlu suda beklettikten sonra uzunlamasına ince dilimleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. 
  2. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Tuz ve sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. 
  3. Ayrı bir tavada sıvı yağ ile soğanı kavurun. Üzerine eti ilave ederek suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından biberi ekleyip bir kaç kez çevirin. Son olarak domates, baharatlar ve yarım su bardağı suyu da ekledikten sonra et yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  4. Yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının içine, kızarttığınız patlıcanların (4-5 dilim ayırdıktan sonra) geniş kısımları dışarıda kalacak şekilde yan yana dizin.
  5. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yayın. Pilavın üzerine pişirdiğiniz etin tamamını yayın ve en son kalan pilavı da etin üzerine bastırarak yayın. Patlıcanların dışta kalan kısımlarını pilavın üzerine kapatın.
  6. Kenara ayırdığınız 4-5 adet patlıcan ile boşluk kalan yerleri kapatın. Servis etmek için bir tabağı kalıbın üstüne kapatıp ters çevirin ve kalıbı çıkarın. 
Servis Önerisi

Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo