Mısırlı Pirinç Pilavı

Mısırlı Pirinç Pilavı
23 Şubat 2023

Mısır, pilav, salata gibi tariflerin içinde en çok kullanılan garnitürlerden biridir. Konserve olarak alınan veya taneleri ayıklanan mısır, pirinç pilavına lezzet katan besinler arasında yer alır. Mısırlı pilavı, 25 dakika içinde hazırlayarak sofralarınızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz. 

Dilerseniz, resimli anlatımıyla sade pirinç pilavı tarifine ve püf noktalarına da göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mısırlı Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinci ıslatmak için:

  • Ilık su
  • Tuz
Mısırlı Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinci bol suyla yıkayın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz serpiştirin ve ılık su ekleyin ıslayın.
  2. 15 dakika bekledikten sonra tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.
  3. Eriyen yağın üzerine süzdüğünüz pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
  4. Pirinç taneleri şeffaflaşmaya başladığında mısırı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Pilav suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika demlenmesini bekleyin.
  7. Mısırlı pilavı servis tabağına alın. Üzerine karabiber serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Mısırlı pirinç pilavını, airfryerda tavuk göğsü ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Pişirme süresi, kullanacağınız pirinç türüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pirinçleri suda bekleterek nişastalarından arınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte sıcak su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız mısırları pilava eklemeden önce, mutlaka fazla suyunu süzdürün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo