Mesfouf

Mesfouf
22 Ekim 2024

İnce bulgur, zeytinyağı ve nohut ile hazırlanan mesfouf, Cezayir ve Tunus mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Mağrip'te çok popüler olan bu yemek, özellikle Ramazan ayında tüketilir. Ayrıca kalabalık aile yemeklerinde ve geleneksel kutlamalarda da sunulur. Malzemeler hazırsa, Cezayir usulü mesfouf tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Cezayir yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mesfouf için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı susam
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • Dilimlenmiş hurma
  • Üzüm
Mesfouf

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bir gece önceden yıkayın ve suda bekletin.
  2. Ertesi gün tencereye alıp üzerine su ekleyin ve nohutları haşlayın.
  3. Büyük bir kaba ince bulgurları alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini kapatarak şişmesini bekleyin.
  4. Şişen bulgurları karıştırın ve tane tane olmasını sağlayın.
  5. Bulgurların üzerine haşlayıp süzdüğünüz nohutları, susamı, bademi, tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  6. Ayrı bir kapta zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu, ince bulgurların üzerine ekleyerek güzelce harmanlayın.
  8. Mesfouf yemeğini servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş hurma ve üzüm ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo