Kayısılı Pilav

Kayısılı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav
  • 60 gr tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 200 gr kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • Tuz
Kayısılı Pilav

Nasıl Yapılır

Çilavı soğuk suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Kuru kayısıları kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Tencerede et suyunu kaynatın. Safran ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

Tereyağını ayrı bir tencerede eritip çilavı kavurun. Safranlı et suyu ve tuz ekleyin. Kaynayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kayısıları ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo