Kapamalı Pilav

Kapamalı Pilav
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kapamalı Pilav için

Malzemeler

  • 400-500 g kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nohut (Suda ıslatılmış)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kapamalı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Eti kavuracağınız tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca sıvı yağla birlikte etleri kavurun.
  2. Etlerin üzerine suda beklettiğiniz nohutları ve 1 lt kadar sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte etleri ve nohutları pişirmeye bırakın.
  3. Nohutlar iyice yumuşayınca ocaktan alın. Suyunu pilav yapımında kullanmak için ayırın.
  4. Eti haşladığınız suyundan ve normal sıcak sudan 3 bardak olacak şekilde tencereye aktarın. Suyun içine domates salçasını, tuzu ekleyin. Su kaynayınca pirinci ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi de iyice kısın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. En son tereyağında kavurduğunuz karabiberi gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo