İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı

İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı
08 Mart 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gr iç bakla
  • 1 soğan
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı

Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını döküp ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip soteleyin. Pirinci, fıstığı ve baklayı ilave edin. Orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynama başladıktan sonra kısık ateşte pirinç ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip karıştırın. 20 dakika demledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Kısa sürede hazırlanan pratik bahar pilavı tarifi ile sofralarınızı renklendirin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo