Firikli Yaz Pilavı

Firikli Yaz Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Firikli Yaz Pilavı için

Malzemeler

  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kabak
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı firik bulguru
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Firikli Yaz Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz kabağı ve salçalık kırmızı biberi küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun.
  2. Firik bulgurunu yıkayıp ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo