Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Taze fasulye, havuç ve soğanı temizleyin. Fasulye ve havucu jülyen, taze soğanı halka şeklinde doğrayın. Piliç butlarını tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Tavuk suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Zeytinyağını ve tereyağının yarısını derin bir tavada ısıtın. Bademleri ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Piliç etini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 1 su bardağı tavuk suyu ile soya sosunun yarısını ilave edin. 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp bir kaba aktarın. Midye Makarna’yı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Kalan tereyağını başka bir tavada eritin. Taze fasulye ve havucu ekleyip diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Taze soğan ve soya filizlerini ilave edin. Tavayı sallamak suretiyle soya filizleri erimeden hafifçe kavurun. Kalan tavuk suyu ile soya sosunu ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Piliç etini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp Midye Makarna ile harmanlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.