Ispanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.
Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin.
Maydanozu ayıklayı ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın. Makarnayı bol tuzlu duda haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstığını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.
Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafifçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışımı kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Teşekkür ederiz.