Balkabaklı Makarna

Balkabaklı Makarna
20 Ekim 2024

Sahrap Soysal'dan nefis bir makarna tarifi ile karşınızdayız. Balkabağı, labne ve zerdeçal ile hazırlanan bu makarna, davet sofralarına çok yakışacak. Hazırlaması 15, pişirmesi 35 dakika süren balkabaklı makarnayı, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balkabaklı makarna tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sahrap Soysal'dan erikli semizotu tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Makarna için

Malzemeler

  • 1 kg balkabağı 
  • 1 paket kelebek makarna 
  • 1 paket labne (200 gr)
  • 1 adet soğan 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 3-4 kaşık zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • Karabiber 
  • Tuz
Balkabaklı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Balkabağı küp küp doğranır. Fırın tepsisine alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve karabiber eklenerek 200 derecede yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  2. Pişen balkabakları hafif püre haline getirilir. 
  3. Makarna için tuzlu su kaynatılır ve makarnalar haşlanır. 
  4. Sos için, tavaya zeytinyağı eklenir. İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır. 
  5. Kavrulan soğana, sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  6. Balkabağı püresi eklenir, bütün malzeme ile karıştırılır. 
  7. Makarnanın haşlama suyundan alarak sosa eklenir. Karıştırılır. 
  8. Makarna süzülür ve hızlıca geri tencereye alınır. Labne sıcakken ilave edilerek karıştırılır. 
  9. Kaynayan sos makarnaya aktarılır ve karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo