Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin. Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün.
Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ayvaları iyice yıkayın. İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin.
Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin.
Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
MUTFAĞIMIZIN OLMAZSA OLMAZI
Et yemekleri eskiden beri Türk mutfağının olmazsa olmaz çeşididir. Özellikle eski sofralar etsiz kurulmazdı. En çok tercih edilen etler ise, koyun ve kuzu eti idi.
Teşekkür ederiz.