Yağlı Katmer

Yağlı Katmer
25 Kasım 2020

Katmer denildiğinde ilk akla gelen Gaziantep ile özdeşleşen nefis katmer tatlısı olsa da, kahvaltı sofralarında sunulan farklı bir versiyonu da vardır. İnce hamur ile hazırlanan yağlı katmer, isteğe göre peynir, patates ve kıymalı iç harç ile doldurulur. Üzerine tel tel ayrılan yağlı katmer, sac üzerinde veya yapışmaz tavada kızartılır. Özellikle köy kahvaltılarında rastlanmaktadır. Malzemeler hazırsa, yağlı katmer nasıl yapılır, görelim.

Alternatif olarak patatesli gözleme ve çi börek yapımına göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yağlı Katmer için

Malzemeler

  • 200 ml su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • 100 gr tereyağı
  • Kaymak
  • Bal (İsteğe göre)
  • Beyaz peynir veya tulum peyniri
Yağlı Katmer

Nasıl Yapılır

  1. Belirtilen ölçüdeki tuzu hamur yoğurma kabına alın. Oda ısısındaki 200 ml suyu ekleyin. Tuz su içinde eriyene kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Belirtilen su ölçüsüne göre azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Malzemeler özleşene ve yukarı doğru çektiğinizde uzayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız hamuru sekiz eşit bezeye ayırın. Elinizle yuvarlayarak un serpilmiş bir kapta 30 dakika bekletin.
  5. Bezeleri unlanmış bir zeminde 50 cm çapında açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Karşılıklı kenarlarını kapatıp kare şekli verin.
  6. Kare veya gül şeklinde hazırlanmış katmer hamurunun üzerine un serpin.
  7. Oklavayla hafifçe bastırarak incelecek kadar açın. Açarken çok fazla un serpmemeye dikkat edin.
  8. Açtığınız katmer hamurlarını bekletmeden hafifçe yağlanmış tavada veya sacda arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo