Keçi Bacağı

Keçi Bacağı
20 Temmuz 2022

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarifi sizlerle paylaşmak isteriz. Puf puf kabaran, ister tuzlu ister tatlı ile yiyebileceğiniz lezzetli keçi bacağı tarifinin detayları aşağıda. Sizde hazırsanız geçebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keçi Bacağı için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 300 gr un 
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 5 gr kabartma tozu 
  • 5 gr karbonat 
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için; 

  • Sıvıyağ 
Keçi Bacağı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt bir kapta karıştırılır. 
  2. Un, kabartma tozu, tuz, karbonat harmanlanır ve diğerlerinin yanına eklenir. 
  3. Hamur 10 dakika dinlendirilir. 
  4. Tezgah hafif unlanarak hamur açılır. 
  5. Kare parçalar kesilerek alt kısmına çizik atılır.
  6. Sıvıyağ kızdırılır. 
  7. Sıcak yağda hazırlanan hamurlar pişirilir. 
  8. Sıcakken servis edilir, afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo