Biberiyeli Kraker

Biberiyeli Kraker
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Kraker için

Malzemeler

  • 1+1/4 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye 
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 
  • 1 tutam toz paprika 
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 
  • 4 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1/4 su bardağı krema
Biberiyeli Kraker

Nasıl Yapılır

  1. Krema ve tereyağ dışındaki bütün malzemeleri karıştırma kabına alın. Tüm malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Sonrasında ufak parçalara böldüğünüz tereyağını yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  2. Hamur hafif hafif toparlanmaya başlayınca kremayı ekleyin. Hamuru unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 1 santim inceliğinde açın. Hamurdan bir kurabiye kalıbı yardımıyla parçalar çıkartın. Krakerleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az tuz serpiştirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo