Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar

Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar için

Malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr margarin (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2~2.5 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Galeta unu
Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar

Nasıl Yapılır

Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın. Un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo