Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça
14 Aralık 2022

Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşan poğaça, genellikle peynirli ve patatesli olarak sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu besin, özellikle kahvaltı ve gün sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli pofuduk poğaça tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pofuduk Poğaça için

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 150 g süzme peynir
  • Yarım çay bardağı sürülebilir beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı un
Pofuduk Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu bir yoğurma kabına alın. Üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Un hariç diğer bütün malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Dilerseniz, mayasız poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo