- Hamuru hazırlamak için, un ve maya haricindeki tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun.
- Elde edilen karışıma 1 su bardağı un ve instant mayayı ilave ederek iyice karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Elde edilen hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Ardından hamurun üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlamak için peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp beze yapın. Bezeyi un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
- Açılan hamurdan, su bardağının ağzı veya yuvarlak bir kalıp yardımı ile daireler kesin. Kesilen dairelerden 4 tane alın ve uçları üst üste gelecek şekilde dizin. Ortasına peynirli iç harçtan koyarak, rulo şeklinde sarın.
- Elde edilen ruloyu dik olacak şekilde muffin kalıbına yerleştirin. Diğer yuvarlaklar ile kalan hamuru da aynı işlemden geçirip şekillendirin ve muffin kalıplarına oturtun.
- Poğaçaların üzerine sürmek için yumurta sarısı ve yoğurdu bir kase içerisinde karıştırın. Elde edilen yumurtalı karışımı fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün.
- Şekillendirilen hamurları, muffin kalıbında da 30-45 dakika dinlendirin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından alarak, sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, çok sevilen çiçek poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.