Unu bir kaba alın ve orta kısmını açın. Tuz, toz şeker ve ılık suda erittiğiniz mayayı
dökün.
Aldığı kadar su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
İç harcı için yemeklik
doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, tuz ve
karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulunca ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 4-5 parçaya bölün ve her bir parçayı baget ekmek
uzunluğunda elinizle açın.
Ortasını açıp hazırladığınız kıymalı içi hamurun içine
yerleştirdikten sonra kapatarak rulo haline getirin.
Rulo şeklindeki hamuru bıçakla
lokmalar haline getirerek kesin. Kestiğiniz parçaları yarım santim aralıklarla yağlı
kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarladıktan
sonra hamurların kabarması ve aralıkların dolması için yaklaşık 10 dakika
bekleyin.
Bir kasede yumurta, yoğurt ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırarak aralıkları
dolan hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana
kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.