- Pide ekmeklerinin tabanı ince olsun istiyorsanız, kenarında iki parmak genişliğinde hamuru kalacak şekilde üstteki hamurları özenle koparın.
- Kalın tabanlı istiyorsanız hiçbir müdahale yapmayın. Sosu için domates püresini, ketçabı, zeytinyağını ve kurutulmuş kekiği karıştırın.
- Pide ekmeğinin üzerine bu sosu fırça yardımı ile sürün. Rendelenmiş peynirin yarısını sosun üzerine serpin. Mantarları nemli bir bezle silip boyuna ince ince dilimleyin.
- Acı biberi de boyuna kesin. Mantarları, dilimlenmiş mozzarella peynirini ve biberleri dizin. Kalan rendelenmiş peyniri de serpin.
- Önceden ısıtılmış 210 derece fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika bekletin. Fırından alın, fesleğen yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
Aklınızda bulunsun: Mozzarella peyniri yerine yerli örgü peynirini de deneyebilirsiniz. Ya da buzdolabında kalan parça peynirleri de değerlendirebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.