Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Unu ve zencefilleri de ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp hamurun sertleşmesi için 30-40 dakika buzdolabında bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. İri taneli esmer şekeri kaseye dökün ve yuvarladığınız kurabiye hamurlarını şekere batırdıktan sonra hafifçe bastırıp yassı hale getirin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri sararana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alın ve yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.
Teşekkür ederiz.