Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye

Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye
05 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye için

Malzemeler

Hamur:

  • 150 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

Süslemek için:

  • 2 poşet Dr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
  • 1 tatlı kaşığı su
Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye

Nasıl Yapılır

Ön hazırlık:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170°C

Turbo pişirme: 160°C

Hamurun hazırlanışı:

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve kakaoyu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Farklı boyutlardaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Glazürün hazırlanışı:

Pembe pudra şekerlerini bir kaseye boşaltın. Üzerine suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini süsleyin ve servis tabağına alın.

Alternatif arayanlar için mısır gevrekli kurabiye ve nefis atom kurabiye tarifini de buraya bırakıyoruz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo