Dolgunun hazırlanışı
- Bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından birer tatlı kaşığı alarak pişirme kağıdının üzerine küçük dikdörtgenler şeklinde aralıklı sıralayın. 16 adet elde edecek şekilde paylaştırdıktan sonra dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.
Hamurun hazırlanışı
- Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, krema ve fındık kırıklarını ekleyip yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 160 °C
Şekillendirme ve pişirme
- Hamuru buzdolabından alın ve iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25 cm çapında açın. 8 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgen hamurların geniş kısmına birer adet donmuş çikolatalı fındık kreması koyun ve rulo şeklinde sarın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
- Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.