Kakaolu Fındık Kreması Dolgulu Kurabiye

Kakaolu Fındık Kreması Dolgulu Kurabiye
08 Aralık 2021

Mis gibi kokusunu şimdiden hayal edebiliyoruz. 😍

Kakaolu Fındık Kreması Dolgulu Kurabiye tarifi Dr. Oetker’den geliyor.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakaolu Fındık Kreması Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

Dolgu:

  • 1 su bardağı kakaolu fındık kreması

Hamur:

  • 300 g un
  • 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 100 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

  • 2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kakaolu Fındık Kreması Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır


Dolgunun hazırlanışı

  1. Bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından birer tatlı kaşığı alarak pişirme kağıdının üzerine küçük dikdörtgenler şeklinde aralıklı sıralayın. 16 adet elde edecek şekilde paylaştırdıktan sonra dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.

Hamurun hazırlanışı

  1. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, krema ve fındık kırıklarını ekleyip yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.
  2. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. 

Turbo pişirme: 160 °C

Şekillendirme ve pişirme

  1. Hamuru buzdolabından alın ve iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25 cm çapında açın. 8 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgen hamurların geniş kısmına birer adet donmuş çikolatalı fındık kreması koyun ve rulo şeklinde sarın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

  1. Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo