Fesleğenli Vegan Kurabiye

Fesleğenli Vegan Kurabiye
30 Nisan 2021

Yusuf Adem Uzun’dan hazırlanışı kolay ve lezzetli vegan kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz yulaf ezmesi, bitkisel süt, fesleğen ve domates ile hazırlanan bu kurabiyeyi, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Vegan menülerine uygun tahinli tuzlu kurabiye ve pişmeyen kurabiye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fesleğenli Vegan Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi (Öğütülmüş)
  • 8 g organik karnıyarık otu tozu
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı bitkisel süt
  • 1 tutam taze fesleğen (İnce kıyılmış)
  • 6 adet kuru domates (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Glutensiz yulaf ezmesi
Fesleğenli Vegan Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Bütün malzemeyi derin bir kaba alarak yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün.
  2. Her bir parçayı yuvarladıktan sonra avuç içinizde hafifçe bastırın ve glutensiz yulaf ezmesine bulayarak yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo