Atom Kurabiye

Atom Kurabiye
13 Şubat 2023

Bomba gibi bir tarifle karşınızdayız. Üzümden fındığa, kuru kayısıdan damla çikolataya birbirinden lezzetli malzemelerin bulunduğu atom kurabiye nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Şık görünümü ve lezzeti ile favoriniz olacak atom kurabiye, çay sohbetlerine birebir. Elinizi korkak alıştırmadan malzemeleri hazırlayın. Mis gibi kokusu ve enfes tadıyla enerjinizi yerine getirecek atom kurabiyesi tarifi için kolları sıvayarak tarif detaylarına geçelim.

1 Adet Atom Kurabiye Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet atom kurabiye, yaklaşık 350 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Çay ve kahve ile servis edebileceğiniz pratik kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? Lezzeti ile her zevke hitap eden videolu elmalı kurabiye veya atıştırmalık olarak sunulan düşük kalorili mısır gevrekli kurabiye tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Atom Kurabiye için

Malzemeler

Hamuru için

  • 150 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı
  • kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için

  • 5 kuru kayısı
  • 5 kuru incir
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Damla çikolata (isteğe göre)
Atom Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Un hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Şekil vermek için limon sıkacağının arka iç kısmını zeytinyağı ile hafif yağlayın ve yağladığınız kısmı streç film ile kaplayın.
  3. Limon sıkacağının oyuk olan kısmı üstte kalacak şekilde bir su bardağına yerleştirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak streç film kaplı limon sıkacağına yerleştirin.
  4. Elinizle iyice bastırarak şekil almasını sağlayın. İç harcı için küp doğradığınız kuru kayısı ve inciri bir kaseye alın. Kuru üzüm ve fındığı ilave edip harmanlayın.
  5. Hamurun oyuk olan kısmına bir tatlı kaşığı kadar kuru meyveli harçtan koyup kapatın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce kuru üzüm, kayısı ve kuru incirleri küçük küçük doğrayın bir kaba alın. Hamur hazır olana kadar, kuru meyveleri bekletin.
  • Lezzetli bir kurabiye yapmak için, hamurun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin.
  • Kurabiyelere kolayca şekil verebilmek için, limon sıkacağının içine streç film yerleştirin.
  • Uçlarının yırtılmaması için, hamuru sıkacağa yerleştirirken fazla bastırmayın.
  • Pudra şekerinin erimemesi için, kurabiyelerin soğuduğundan emin olun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo