Pesto Soslu Kanepe

Pesto Soslu Kanepe
13 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pesto Soslu Kanepe için

Malzemeler

Malzemeler

  • 16 dilim baget ekmek
  • 16 kurutulmuş domates
  • 150 gr parmesan peyniri

Pesto sos için:

  • 8-10 dal taze fesleğen
  • 3 dal taze soğan sapı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
Pesto Soslu Kanepe

Nasıl Yapılır

  1. Pesto sos için; fesleğeni ve soğan saplarını temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun.
  2. Dolmalık fıstık, sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış fesleğen ve soğan sapları ile yoğurdu robotta püre haline getirin.
  3. Fırın ızgarayı ısıtın. Ekmek dilimlerini tepsiye dizip fırında kızartın.
  4. Hazırladığınız pesto sosunu kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Kurutulmuş domatesleri ortadan ikiye kesip ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  5. Parmesan peynirini rendenin geniş bıçaklı tarafıyla incecik dilimleyip hazırladığınız ekmeklerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kırmızı biberli ve peynirli kanepe tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo