Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği

Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği
19 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği için

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut unu
  • 1 su bardağı kinoa unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket toz karışım ekşi maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı file fındık
Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Unları derin bir karıştırma kabına eleyin. Toz karışım ekşi maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyerek yoğurun. File fındığı da ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2 saat, hamurun hacmi iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin.
  2. Mayalanan hamuru elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerine bıçakla kesikler atın. Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo