Taze Biberiyeli Somon

Taze Biberiyeli Somon
11 Ocak 2022

Demir, kalsiyum ve B-6 vitaminleri içeren biberiye Akdeniz’e özgü ve hoş kokulu bir bitkidir. Kokusu nedeniyle parfüm üretiminde de kullanılan biberiye, çay olarak tüketilmesinin yanı sıra tavuk ve kuzu eti gibi yemeklere de büyük lezzet katar. Malzemeler hazırsa, biberiyeli somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Balık yemeye doyamayanlar için nefis somon tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Taze Biberiyeli Somon için

Malzemeler

  • 700-800 g somon fileto
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal taze biberiye (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Deniz tuzu (Taze çekilmiş)
  • Beyaz kuşkonmaz
Taze Biberiyeli Somon

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsağı havanda bir tutam tuzla birlikte ezin.
  2. Taze biberiye, sarımsak püresi, rendelenmiş limon kabuğu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir sos kabında karıştırın.
  3. Somon filetoyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına taze biberiyeli sostan sürün.
  4. Kuşkonmazları da tepsinin kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo