Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. Kuru tarhunu ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp yarım saat kadar bekletin. Tarhunlu zeytinyağından dört yemek kaşığı alın ve bir fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Balıkları yayvan bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında bekletin.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını küçük bir tavada ısıtın. Patatesleri ekleyip 7-8 dakika soteleyip ocaktan alın ve bir salata kasesine aktarın. Soğuduktan sonra taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayıp, dilim siyah zeytinlerle birlikte patatese ilave edin. İnce kıydığınız maydanoz, iri doğradığınız tere, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın.
Balıkları buzdolabından alıp tel ızgara üzerinde veya ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Balıklarınızı hazırladığınız salata ile birlikte sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.