Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki
07 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tarhunlu Kırlangıç Pilaki için

Malzemeler

  • 1 kg kırlangıç balığı
  • Yarım litre su
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • tane karabiber
Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Balığı temizleyip yıkayın ve süzün. Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kaşarpeynirini rendeleyin.
  2. Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın. Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin. Tuz ve tane karabiberle tatlandırın.
  3. 20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin. Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo