Tarhunlu Dil Balığı

Tarhunlu Dil Balığı
27 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarhunlu Dil Balığı için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 4 parça dil balığı
  • 4 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım demet tere
  • 4 dal yeşil soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Tarhunlu Dil Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı ve tarhunu bir kasede karıştırın ve yarım saat kadar bekletin. 
  2. Dil balıklarını yayvan bir kaba alın ve üzerlerine 3 yemek kaşığı tarhunlu zeytinyağı sürüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  3. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Dil balıklarını buzdolabından çıkartıp hafif unlayın. 
  4. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın ve unladığınız dil balıklarını kızartın. 
  5. Kızaran balıklarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Haşladığınız patatesleri ayrı bir tavada zeytinyağında hafif soteleyin ve geniş bir karıştırma kabına alın. 
  6. Üzerine inci kıydığınız yeşillikler, siyah zeytin, mayonez ve tuzu ilave edip karıştırın. Sosu kızarttığınız dil balıklarının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo