Tahin Soslu Sudak

Tahin Soslu Sudak
06 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahin Soslu Sudak için

Malzemeler

  • 12 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kimyon
  • 2 sudak fileto

Tahinli sos için

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
Tahin Soslu Sudak

Nasıl Yapılır

  1. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tereyağı ile yağladığınız fırın kabının tabanına yayın.
  2. Derin bir kasede zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve kimyonu karıştırıp fileto balıkların üzerine sürün.
  3. Soslu sudak filetolarını arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  4. Tahinli sos için tahin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız yeşil soğan, su, tuz ve karabiberi boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  5. Pişen balıkların üzerine tahinli sostan gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo