Soslu Sardalya

Soslu Sardalya
05 Ekim 2024

Akşam yemeklerini ziyafete dönüştüren balık çeşitleri, kalp sağlığını desteklemesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı soslu sardalya tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soslu Sardalya için

Malzemeler

  • 600 g sardalya
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Bulgur salatası için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 kırmızı soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz

Peynirli sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı labne peyniri
  • 1 çay bardağı krema

Sosun üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Süslemek için

  • Roka yaprakları
Soslu Sardalya

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle ayçiçek yağını ızgara tavada ısıtın. Temizlediğiniz sardalyaları deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırıp kızartın.
  2. Pişen balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru bir kaseye alın.Üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  3. Şişen bulguru geniş bir kaseye alarak içerisine küp küp doğradığınız kırmızı soğan, ince kıyılmış nane, maydanoz ve taze soğanı ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Labne peyniri ve kremayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıp bir kaseye alın.
  5. Bu esnada zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Kırmızı pul biberi ekleyerek karıştırın.
  6. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı, krema sosun üzerinde gezdirin.
  7. Ardından bulgur salatasını servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız sardalyaları yerleştirin. Krema sosu, roka yaprakları ve kızarmış limon dilimleriyle birlikte süsleyin.
  8. Soslu sardalyayı, şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soslu Sardalyanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Sardalyaları pişirmeden önce kılçıklarını mutlaka ayıklayın ve tuz ile marine edin. Ardından bol suda durulayarak pişirme işlemine geçin.
  2. Pişirme işleminin ardından kağıt havlularda bekleterek yağını süzün.
  3. Bulgurların çiğ kalmaması için demlenme işlemini unutmayın. Salata için ince veya kırık bulgur kullanabilirsiniz.
  4. Yemeğin lezzetini arttırmak için, hazırladığınız sosu sardalyayı servis etmeden önce ilave edin. 

1 Porsiyon Soslu Sardalya Kaç Kaloridir?

Yağ değeri düşük olan sardalyayın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Farklı bir tarif arıyorsanız, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan sardalya mücverini de deneyebilirsiniz.

Siz de hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler arıyorsanız, sofralarınızı renklendirecek balık yemeklerine göz atabilir, dilerseniz soslu palamut tarifi ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo