Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi

Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi
11 Kasım 2021

Balık fırtınası zamanı bazı balıkların göç zamanıdır. Ekim sonusuların soğumaya başlamasıyla bazı balık türleri sürüler halinde göç etmeye başlar. Fırtınalar deniz suyunu soğutur ve deniz içi canlılar için uygun hale gelir. Karadeniz’den yağlanan balıkların Marmara Denizi’ne geldiği dönem bu aylardır.

ŞEFİN NOTU

  • İleri yaşta birine ya da kilolu birine hazırlıyorsam kızartma yapmadan, balıkları bütün olarak buharda pişirip kılçıklarını ayırıyorum ve pişmiş balıklarla tüm malzemeleri karıştırarak soğan halkaları içinde fesleğen, kekik ekleyerek servis ediyorum. 
  • Kilolu olmayan gençler, çocuklar ya da kendim ve eşim için bir kaçamak hazırlıyorsam da aşağıdaki tarifte olduğu gibi kızartıyorum. Ancak yanında sadece bir içecek ile servis ediyorum ki, kızartmayla birlikte fazla kalori almayalım diye. 
  • Proteinli ürünler vücutta yıkım için daha fazla su gerektirir ve balık da güzel bir protein kaynağıdır. Bu nedenle proteince zengin ürünler yediğiniz gün su alımınıza daha çok dikkat edin ve susuz kalmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Daha fazlası için değişik balık yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi için

Malzemeler

  • 2 adet fileto hazırlanmış balık (Lüfer, palamut veya arzuya göre iri bir balık) 
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze zencefil (Arzuya bağlı ve doğranmış) 
  • 1/4 çay kaşığı yeni bahar
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 avuç ekmek içi 

Pişirme sosu için

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker 

Üzeri için

  • Taze nane veya maydanoz
Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Çiğ balık filetolarını sarımsak ve baharatları da ekleyerek mutfak robotundan geçirin. 
  2. Soğanın büyük halkalarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kalan kısmını rendeleyin.
  3. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve köfte gibi yoğurun. 
  4. Ayırdığınız soğan halkaları içerisine balık köftelerini yerleştirin ve derin dondurucuda 25-30 dakika dinlendirin.
  5. Pişirme sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  6. Yaptığınız soğan halkası içindeki balık köftelerini derin dondurucudan çıkarın ve pişirme sosuna bandırın.
  7. Kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı olana kadar pişirin. Üzerini taze nane ya da maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo