Şişte Balık

Şişte Balık
20 Ekim 2024

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan balık; ızgara, fırınlama, kızartma ve buğulama olarak pişirilir. Kış aylarında daha fazla tüketilen bu besin, beyin gelişimini destekler. Aynı zamanda kas ve kemik yapısının güçlenmesini de sağlar. Halsizlik, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerde sunabileceğiniz çöp şişte balık nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şişte Balık için

Malzemeler

  • 500 g beyaz balık filetosu 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet sarı Kaliforniya biberi 
  • 1 adet kırmızı Kaliforniya biberi 

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak 
  • 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kişniş 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Lezzet tamamlayıcısı

  • 1 adet kereviz 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 adet rendelenmiş elma 
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Şişte Balık

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için, tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Balık etlerini cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayıp, sosa bulayın.
  2. Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
  3. Bu arada lezzet tamamlayıcısı için bir kasede rendelenmiş kereviz, limon suyu, elma, tuz, ince doğranmış ceviz içi ve mayonezi iyice karıştırın.
  4. Kabuğunu soyduğunuz soğanları boyuna ikiye bölün. Temizlediğiniz biberleri de iri parçalar halinde kesin.
  5. Küçük boy şişleri suda ıslatıp, baharatlı balık, biber ve soğan olacak şekilde dizin. İyice kızdırılmış tavada veya ızgarada her tarafını pişirin.
  6. Şişte balıkları, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şişte Balık Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız balıkların iyice temizlendiğinden emin olun.
  2. Balıkların sosla özdeşleşmesi için en az yarım saat dinlendirin.
  3. Aromatik bir tat elde etmek ve mikropları öldürmek için şişlere soğan sürebilirsiniz.
  4. Balıkları pişirirken kürdan yardımı ile içini kontrol edebilirsiniz.

1 Porsiyon Şişte Balık Kaç Kaloridir?

  1. Şişte balığın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Yağ değeri düşük olduğu için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili ve lezzetli balık yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz fırında levrek tarifini de notlarınız arasına ekleyin. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo