Sardalya Dolma

Sardalya Dolma
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sardalya Dolma için

Malzemeler

  • 15-20 adet sardalya (Temizlenmiş ve parçalanmadan ikiye ayrılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 4 dal maydanoz
  • 1 su bardağı un
Sardalya Dolma

Nasıl Yapılır

  1. İnce kıyılmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve domatesi ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Tuzu, karabiberi ilave edip ocaktan alın. En son kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  2. Sardalyalardan bir tanesini çalışma tezgahına alın. Balığın her tarafını una bulayın, sonra da 1’er tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden balığın yarısına yerleştirin. İkiye katlayıp, yağlı kağıt serili ısıya dayanıklı döküm tavaya yan yana dizin. Kalan balıkları da aynı şekilde hazırlayın. En son üzerine kalan zeytinyağını dökün. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo