12-15 arpacık soğan (İkiye kesilmiş ve katmanlarına ayrılmış veya 2 soğan, 3-4 cm’lik parçalar halinde kesilmiş)
3-4 dal taze soğan (Dilimlenmiş, 2-3 cm)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet tost ekmeği (Kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş)
1.5 kibrit kutusu kadar parmesan peyniri (Çok ince rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 limonun kabuğunun ince rendesi
1.5 kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 50 g, eritilmiş)
1-2 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler
Nasıl Yapılır
Fırını fanlı 160 derecede ısıtın. Brokoli, turp, arpacık ve taze soğanı içine rahatça sığacakları bir fırın kabına koyun.
2 tutam tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip sebzelerin her yerine eşit dağılması için iyice karıştırıp kenara alın.
Tost ekmekleri ve 20 g zeytinyağını mutfak robotunda karıştırarak kırıntı haline getirin. İki fırın tepsisine, üst üste gelmeyecek şekilde yayıp 6-7 dakika, hafif kuruyuncaya dek fırınlayın.
Kızaran ekmek kırıntılarını çabuk soğumaları için geniş bir kaba veya pişirme kağıdına yayın. Fırını 180 dereceye yükseltin.
Soğuyan ekmek kırıntılarına parmesan, maydanoz, dereotu, 1/2 çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın.
Somonu, derisinin alındığı kısmı alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Somonun üstüne ve kenarlarına, ince bir katman şeklinde hardalı sürün.
Her tarafını eşit şekilde parmesanlı ekmek kırıntısı karışımıyla kaplayın ve yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın.
Kenara ayırdığınız sebzeler ile aynı anda fırına verin ve 25-30 dakika pişirin. Mutluluk veren fırında parmesan kıtırlı somon ve sebzeleri servis yapın.
Teşekkür ederiz.