- Küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine ince dilimlenmiş limonları bitişik ve üzerine iki fileto balık gelecek şekilde yerleştirin.
- Filetoları da limonların üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. En son kekik tohumunu serpin.
- 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Bu arada mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dörde kesin.
- Zeytinyağını ısıtıp sarımsak ile birlikte hiç su eklemeden kısık orta ateşte 10 dakika kavurun.
- En son soya sosu ve doğranmış maydanoz ekleyip tatlandırın. Balıkların üzerine fırından alır almaz nar ekşisi gezdirip hemen servis yapın.
Fırında Nar Ekşili ve Limonlu Mezgit Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Fırında mezgit yaparken temizlenmiş balıkları 2 saat kadar tuz karabiber ve zeytinyağında marine ederseniz balığınız hem daha lezzetli olacaktır hem de daha yumuşak olacaktır.
- Fırında pişirme işlemi yaparken fırınınızın ayarı çok yüksek olmamalıdır. Yüksek ısı balığın kurumasını sağlayacaktır.
- Balığı pişirirken pişirme süresine dikkat ediniz ve fırınınıza göre pişirme sürenizi kendiniz ayarlamalısınız. Balığın suyu içinde kalacak şekilde fazla kurumadan pişmiş olması gerekmektedir.
- Eğer balığı kendiniz temizleyecekseniz içerisinde kan kalmamasına dikkat etmelisiniz. Kan balığın tadını acıtabilir.
- İmkanınız varsa balığı ızgarada pişirmek daha da lezzetli hale getirecektir.
- Balığın en iyi eşlikçisi fırınlanmış ya da ızgara edilmiş sebzelerdir. Özellikle patates balık için ideal eşlikçilerdendir.
Teşekkür ederiz.