Fırında İstavrit

Fırında İstavrit
10 Nisan 2024

Ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biri olan istavrit, Marmara başta olmak üzere Karadeniz ve Ege Denizi'nde görülür. Yavrusuna kıraça, büyüğüne ise istavrit azmanı ismi verilir. Evde istavrit yemek istiyor, ama hem çok yağ kullanmak istemiyor, hem de evinizin kokmasını istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Fırında istavrit hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de oldukça pratik bir şekilde yapılan bir tariftir. Fırında istavrit için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

İstavrit sevenler için, marine soslu istavrit, istavrit tava ve yunan usulü istavrit tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında İstavrit için

Malzemeler

  • 700 gr istavrit 
  • Mısır unu 
  • Tuz 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında İstavrit

Nasıl Yapılır

  1. Mısır unu ve tuz bir kapta harmanlanır.
  2. İstavrit yıkanır ve temizlenir. Temizlenen balıklar mısır ununa bulanır.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıklar dizilir ve üzerinden zeytinyağı gezdirilir. 
  4. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo