Deniz Mahsulleri Çorbası

Deniz Mahsulleri Çorbası
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Mahsulleri Çorbası için

Malzemeler

  • 1 levrek fileto
  • 3 jumbo karides
  • 10 gr taze zencefil
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr istiridye veya kültür mantarı
  • 2 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Deniz Mahsulleri Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Balıklarla karidesleri temizleyin. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ufak doğrayın.
  2. Zencefili de doğrayıp, bir tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.
  3. Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp ekleyin. İstiridyeyi ilave edip karıştırın.
  4. Chili sos, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı pulbiberi ekleyip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
Dilerseniz, klasik balık çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo