- Balıkları temizleyip yıkayın ve kağıt havlu ile fazla suyunu çektirin. Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin.
- Meksika biberi, zencefil ve sarımsakları küçük doğrayıp bir kapta karıştırın. Soya sosu, bal ve suyu ayrı bir kaba alarak karıştırıp balıkların üzerine gezdirin ve ocaktan alın.
- Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları bütün olarak tavaya alın ve her iki yüzünü de kızartın. Soya soslu ve ballı karışımı ekleyip ocaktan alın. Balıkları yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine zencefilli karışımı ve istiridye sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kış aylarında sık sık tüketilen balık yemeklerine sofranızda yer vermek istiyorsanız, pratik ve lezzetli çipura ızgara tarifinden yararlanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.