Alabalık Dolması

Alabalık Dolması
24 Ekim 2024

Salmonidae familyasının en çok tanınmış üyesi olan alabalık, soğuk, duru ve temiz sularda yaşayan bir tatlı su balığıdır. Somon ile yakın akraba olan alabalık, ortalama 1.5-2 kg arasındadır. Omega 3 bakımından zengin olan alabalık, isteğe göre kızartma, buğulama, fırınlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis alabalık dolması tarifine geçebiliriz.

Sütlü alabalık fileto ve patates dolgulu alabalık tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Alabalık Dolması için

Malzemeler

  • 2 adet alabalık
  • 15 gr jambon
  • 15 gr tavuk ciğeri
  • 25 gr tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz  
Alabalık Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Balıklar pullarından temizlenir ve balığın dış formu bozulmadan kılçıkları çıkartılır. Balığın içi yıkanır.
  2. Tereyağı, tavuk ciğeri ve jambon blender ile macun kıvamına getirilir.
  3. Karışıma soğan rendelenir ve galeta unu da koyulduktan sonra balığın karnı harçla doldurulur. 
  4. Dışı hafifçe yağlandıktan sonra 160 derece fırına atılır ve kontrollü bir şekilde 1 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo