Taze Keçi Peynirli, Kabak Çekirdekli Ve Narenciye Yağlı Balkabağı Çorbası

Taze Keçi Peynirli, Kabak Çekirdekli Ve Narenciye Yağlı Balkabağı Çorbası
06 Ağustos 2024

İtalyan şef Claudio Chinali'nin dünya mutfağından paylaştığı şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Balkabağı, patates ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorbayı, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Keçi Peynirli, Kabak Çekirdekli Ve Narenciye Yağlı Balkabağı Çorbası için

Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 200 g patates (Küp küp doğranmış)
  • 1 l sebze suyu
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 60 ml sızma zeytinyağı
  • 20 g tereyağı (Arzuya bağlı)
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam muskat

Sebze suyu için

  • 2 l su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa ((Beyaz ve yeşil kısmı ayrı)
  • 1 adet kereviz (sap ve yaprakları ile birlikte)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet arpacık soğanı
  • 2 adet salkım domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam maydanoz sapı
  • 1 tutam kereviz sapı
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 120 g taze keçi peyniri
  • 40 g kabak çekirdeği içi
  • 30 ml narenciyeli zeytinyağı
Taze Keçi Peynirli, Kabak Çekirdekli Ve Narenciye Yağlı Balkabağı Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Sebze suyu için pırasanın yeşil kısmı, kekik, maydanoz ve kereviz sapları hariç bütün malzemeyi bir tencereye alarak çok az zeytinyağı ile kavurun.
  2. Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sararak su ile birlikte karışıma ilave edin ve 30 dakika süreyle pişirin. Süre sonunda süzgeçten geçirin.
  3. Balkabağını, kabuğunu soyduktan sonra dilimler halinde keserek çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın. (Bu işlemden sonra kabak yaklaşık 600 g olmalıdır.)
  4. Soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun. Soğanın rengi değiştikten sonra balkabağı ve patatesi ekleyin. 
  5. Sebzelerin üstünü örtecek kadar sebze suyu ile tuz ve karabiber ilave ederek yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Sebze suyu azaldıkça eklemeye devam edin.
  7. Sebzeler piştikten sonra pürüzsüz ve homojen bir krema kıvamı elde edene kadar bir el mikseri ile çırpın. Son olarak tarçın ile muskatı da ekleyerek karıştırın ve servis kasesine alın.
  8. Üzerine keçi peynirini ekleyin ve kabak çekirdeği serpiştirin. Son olarak zeytinyağı gezdirin ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo