Konya'nın yöresel lezzetlerinden biri olan topalak çorbası; bulgur köftesi, et ve nohut ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tavuk etiyle de hazırlanabilir. Başlangıç menülerinde sunulan bu besin, bazı yörelerde 'yuvarlama çorbası' olarak da bilinir. Yapımında et kullanıldığı için protein ve potasyum değeri oldukça yüksektir. Uzun süre tokluk sağlayarak kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, başlangıç menülerini zenginleştirmek için sunabileceğiniz etli nohutlu topalak çorbası tarifine geçebiliriz.
Etli Topalak Çorbasının Yanına Ne Gider?
Etli topalak çorbasını, Konya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan çebiç, papara ve sac arası tatlısı ile birlikte sunabilirsiniz.
Ana yemeklerden önce sunabileceğiniz farklı çorba tarifleri arıyorsanız, Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Köftesi için
Üzeri için
Etli Topalak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Etli Topalak Çorbası Kaç Kaloridir?
Teşekkür ederiz.