Yumurtaların çok yönlülüğü, insanların evde her zaman el altında bir karton bulundurmasına neden olur ve neredeyse her zaman mağazaya giderken almaya değerdir. Mağazadan satın alınanlar buzdolabında beş haftaya kadar dayanacak olsa da, ne yaptığınıza bağlı olarak bu yeterince uzun olmayabilir ve birçok kişi onları kullanmadan önce atar. Ancak bu, onları biraz daha uzun süre dayanamayacağınız anlamına gelmez. Ulusal Ev Gıda Koruma Merkezi, yumurtaları güvenli bir şekilde konserve etmenin bir şey olmadığını söylüyor, ancak biraz yaratıcılık ve ayrıntılara dikkat ederek, yumurtaları güvenli bir şekilde korumak için birkaç seçeneğiniz var.
Salamura yumurta, küçük hazineleri raf ömürlerinin ötesinde korumanın bir yöntemidir. Onları turşu yapmanın en iyi yolu, önce onları kaynatmak ve ardından sirke, tuz baharatları ve baharatları içeren basit bir çözüm kullanmaktır. Yumurtalar taze, birkaç günden eski olmamalı, sağlam ve temiz kabuklara sahip olmalıdır. Yumurtalar piştikten sonra temiz bir konserve kavanozuna koyun ve üzerlerini turşu solüsyonuyla kapatın.
Salamuradan birkaç saat sonra yumurtaların tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz, ancak yumurtalar kavanoza konduktan yaklaşık bir hafta sonra en yüksek tada ulaşacaktır. Düzgün bir şekilde soğutulurlarsa üç aya kadar dayanırlar. Salamura yumurtalar asla 40 derecenin üzerinde saklanmamalıdır, bu nedenle kesinlikle soğutmak gerekir.
Keskin, lezzetli bir tada ve onları turşu yapmak için tatlandırmanın sayısız yoluna sahip olan bu ürünler, salatalarda veya avokado tostlarında ve hatta hızlı bir protein atıştırmalığı olarak harika bir tada sahiptir.
Yumurtaları saklamanın diğer bir yolu ise dondurmaktır. Bunu yapmak için yumurtayı kırın, çırpın ve dondurucuya uygun bir kaba dökün. Yumurtalarınıza uzun ömür eklemek için daha iyi bir yöntem yoktur, çünkü bir kez dondurulduktan sonra bir yıla kadar kullanılabilirler. Yumurtaları kabuklarında dondurmanın genellikle güvenli olmadığını, çünkü yumurtaların çatlamaya eğilimli olduğunu ve maruz kalma riski vardır. Yumurtaları muhafaza etmek, sağlıklı proteini biraz daha uzun süre muhafaza etmenin yaratıcı bir yoludur ve ister salamurada ister dondurmada olsun, gıda israfını önlemenin ve aynı zamanda biraz tasarruf etmenin harika bir yoludur.
Şunlara da göz atın;