Yılbaşına sayılı günler kala, hem sevdikleriniz, hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz kokteyl tarifleri mi arıyorsunuz? Meyve ve meyve suları ile hazırlanan alkolsüz kokteylleri, dilediğiniz gibi süsleyerek yılbaşı sofralarında yer verebilirsiniz. İşte, yılbaşına özel 10 alkolsüz kokteyl tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Şurup için orta boy tencerede su ve şekeri kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Limon suyu, şurup, soda ve maden suyunu bir kapta karıştırın. Ardından şerbetle birlikte bardaklara doldurun. Bardakları, limon kabukları ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve bardağa dökün. Karıştırma işini shaker ile yapmanız, daha lezzetli sonuçlar almanızı sağlar. Bardağı limon ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri shaker veya blendera koyarak karıştırın. Ardından bardağa doldurun. Bardakları, hindistan cevizi dilimleri ile süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Su, tuz, nane, limon suyu, şeker ve buzu blenderda karıştırın. Bardakları yarısına kadar gazozla doldurun ve üzerine blenderda hazırladığınız karışımı dökün. Bardakları nane yaprakları ile süsleyin. Bardağın kenarlarını tuza batırabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Küçük sos tenceresinde su ve şekeri 5 dakika pişirin. Şeker eriyince karışımın altını kapatın ve ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine 3 dal biberiye ekleyin ve 1 saat dinlendirin. Kokteyl bardağına 1/2 bardak greyfurt suyu dökün ve üzerine 1 yemek kaşığı biberiye şurubu ekleyerek karıştırın. Bardağın kalan kısmını maden suyu ile doldurup servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Limon suyu ve toz şekeri küçük sos tenceresinde kaynatın. Kaynamaya başlayınca ��hlamur ve biberiyeyi ekleyin ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ardından süzün ve üzerine soda ekleyip servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Balı, küçük sos tenceresine alın ve tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın. Üzerine karadut suyu ve lime suyunu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra, buzla doldurulmuş bardaklara dökerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Malzemeleri blendera alın ve püre haline getirin. Ardından süzgeçten geçirerek bardaklara doldurun. Üzerine buz ekleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Çilek şurubu dışındaki malzemeleri shakera alın ve güzelce çalkalayın. Karışımı bardaklara doldurun. Her bardağa 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde çilek şurubu ekleyin ve servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Daha sonra nane ve toz şeker ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz koyun ve hazırladığınız karışımı bardakların yarısına doldurun. Üzerine soda ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Şunlara da göz atın;