Yasemin çayı, genellikle Çin restoranlarında servis edilen popüler kokulu bir çaydır. Çaya güçlü bir koku ve tatlı, pürüzsüz bir tat veren taze yasemin çiçeklerinden yapılır. Yasemin çayını hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evinizde de hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz yeşil veya siyah çay ve bir demet taze yasemin çiçeği ve biraz sabır. İşte, yasemin çayı nasıl yapılır:
Malzemeler:
- ½ bardak (16 gr) gevşek yapraklı yeşil veya siyah çay
- Bir avuç taze yasemin çiçeği
1. Adım: Çay ve Yaseminin Birleşmesi
- Çayın yarısını kavanoza koyun. Çaya yasemin kokusu katmak için geniş ağızlı ve kapaklı bir cam kavanoza ihtiyacınız olacak. Kavanozun dibine eşit bir tabaka halinde ¼ fincan (8 g) yeşil veya siyah çay ekleyin.
- Çayı yasemin çiçekleriyle kaplayın. Çayı etkili bir şekilde parfümlemek için taze yasemin çiçekleri kullanmalısınız. Çay yapraklarını kaplayan bir katman oluşturmak için yaklaşık bir avuç çiçek veya gerektiği kadar çiçek ekleyin.
- Çiçeklerin üzerine bir kat daha çay ekleyin. Yasemini çayın üzerine koyduktan sonra, çiçeklerin üzerine ¼ bardak (8 gr) çay yaprağı daha serpin. Kavanozu düz bir yüzeye hafifçe vurarak çayın eşit bir tabaka halinde olduğundan emin olun.
- Çayı sıkıştırmak ve kavanozu kapatmak için üzerine bir ağırlık koyun. Çiçeğin kokusunun çaya tamamen nüfuz edebilmesi için çay ve yaseminin birbirine sıkıca bastırılmasını istiyorsunuz. Kavanozun içine çayın üzerine küçük bir teneke veya başka ağır bir eşya koyun ve kavanozun kapağını kapatın.
2. Adım: Çayın Lezzetlendirilmesi
- Çayı en az bir gün bekletin. Yaseminin çayı gerçekten güzel kokması için, onları en az 24 saat boyunca bir arada sıkıştırılmış halde bırakmalısınız. Ne kadar uzun süre bir arada durursanız yasemin kokusu o kadar güçlü olur, yani isterseniz onları 3 haftaya kadar bırakabilirsiniz.
- Ağırlığı kavanozdan çıkarın. Çay ve yaseminin en az bir gün beklemesine izin verdikten sonra kavanozun kapağını çıkarın ve ağırlığını kaldırın. İsterseniz çay yapraklarının içinden yasemin çiçeklerini çıkarabilir ya da karışımı bir arada bırakabilirsiniz.
- Çayı serin ve karanlık bir yerde saklayın. Hemen bir fincan çay yapmayı planlamıyorsanız kavanozun kapağını tekrar kapatın. Kiler gibi fazla ısınmayacağı ve doğrudan güneş ışığı almayacağı bir yere yerleştirin.
3. Adım: Çayın Demlenmesi
- Bir su ısıtıcısını kaynatın. Su ısıtıcısına veya tencereye 240 ila 300 ml su ekleyin ve ocağın üzerine yerleştirin. Suyu kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte ısıtın, bu yaklaşık 2 ila 5 dakika sürecektir.
- Yasemin çayının bir kısmını suya ekleyin. Su kaynayınca bir bardağa veya çaydanlığa dökün. 1 tepeleme çay kaşığı (4 ila 6 g) yasemin çayını suya karıştırın.
- Çayın en az 5 dakika demlenmesine izin verin. Çay yaprakları suya konulduktan sonra tatlarını vermeleri biraz zaman alır. Çayınızın olabildiğince lezzetli olmasını sağlamak için yaprakları 5 ila 7 dakika suda bekletin.
- Çayı süzün ve hala sıcakken servis yapın. Çay birkaç dakika demlendiğinde, yaprakları çıkarmak için sıvıyı bir süzgeçten geçirerek bir çay bardağına dökün. Çayı sıcakken için.
Şunlara da göz atın;
- Elma çayı nasıl yapılır?
- Menekşe çayı nasıl yapılır?
- Çam iğnesi çayı nasıl yapılır?
- Gül çayı nasıl yapılır?
- Limon otu çayı nasıl yapılır?