Yanmış Tostu Neden Atmamalısınız?

Tost yapmak ne kadar basit görünse de işler ters gidebilir. Belki de yeni veya tanımadığınız bir ekmek kızartma makinesi fırını kullanıyorsunuz ve yanlış ayarı seçmiş olabilirsiniz. Bu şekilde yanana ekmeklerinizi direk atmamalısınız. Yanmış tostu atmayı neden durdurmanız gerekiyor?
Yanmış Tostu Neden Atmamalısınız?
05 Nisan 2023, 11:32

Tost yapmak ne kadar basit görünse de işler ters gidebilir. Belki de yeni veya tanımadığınız bir ekmek kızartma makinesi fırını kullanıyorsunuz ve yanlış ayarı seçtiniz (en azından kullandığınız ekmek türü için). Belki bir süredir ekmek kızartma makinenizi temizlemediniz - ekmek kızartma makinenizdeki kırıntılar ısıtma elemanının daha fazla ısınmasına neden olarak tostunuzun yanık çıkma olasılığını artırır. Sebep ne olursa olsun, yanmış bir tostu çöpe atmak gibi bir tepkiniz varsa, tekrar düşünün, çünkü yanmış tostu çöpe atmayı bırakmanız için birkaç iyi neden var.

Birincisi, yanmış tostunuz kurtarılabilir olabilir. Tostunuzun yanmak üzere olduğunun bir işareti olan ceviz kokusu alıyorsanız, tost makinesinden alın ve daha fazla yanmasını önlemek için hemen dondurucuya atın. Dondurucuda birkaç dakika kaldıktan sonra tost hala istediğinizden daha fazla yanmışsa, ancak sadece bir veya iki katmanın kazınması gerekiyorsa, bıçak yerine rendenize uzanın - kenarları tırtıklı bir rende, tostu yapar. Kızarmış ekmeğin yanmış katmanlarını kazımak çok daha kolay; artı bir rende, tostunuzu ezilmiş bir karmaşa yerine sağlam ve gerçek bir tost parçası gibi bırakma olasılığı çok daha yüksektir.

tost ekmeği

Yanmış Tostu Kullanmanın Yolları

Yanmış tostu, biraz tereyağı ile tek başına veya belki avokado tostu gibi süslü tost yemekleri için bir temel olarak tost olarak zevk almak için kurtarmanın yanı sıra, diğer yemekleri geliştirmek için kullanabilirsiniz. Yanmış tost, ekstra cevizli ve dumanlı bir tada sahip ekmek kırıntılarına dönüştürülebilir ve spagetti aglio e olio için bir tepe olarak, köfteye veya gerçekten ekmek kırıntısı gerektiren herhangi bir yemeğe eklemek için kullanılabilir.

New York Times, yemek kitabı yazarı Jennifer McLagan'dan, diğer çorbaları ve güveçleri koyulaştırmak için de kullanılabilen kasıtlı olarak yanmış tostu çağıran yanmış bir tost çorbası tarifi sunuyor. Yanmış tostu öğüterek bir toz haline getirebilirsiniz; bu, tek başına dondurma için bir sos olarak veya dumanlı ve cevizli bir tat katarak kendi benzersiz baharat karışımınızı oluşturmak için kullanılabilir. Yanmış tost, şerbet yapmak veya dondurma için altlık olarak bile kullanılabilir. Artık yanık kızarmış ekmeklerin pek çok lezzetli kullanımı olduğunu bildiğinize göre, onları bir daha asla çöpe atmanıza gerek kalmayacak.

Şunlara da göz atın;

  1. Tost makinası nasıl temizlenir?
  2. Fırında tost nasıl yapılır?
  3. Tost tarifleri
  4. Yanmış yiyeceklerden kaçınmak gerekir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo