Kabak, Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biridir. Hem ana yemeklerde, hem de mezelerde kullanılan bu besin, mücver, kabak salatası, kabak bastı gibi birbirinden farklı tariflerde kullanılır. Eğer kabağı kızartma yöntemiyle pişirecekseniz, yağ çekme sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Gelin bu sorunu temelden çözelim ve kabakları yağ çekmeden çıtır çıtır olacak şekilde kızartalım.
Yağ Çekmeden Kabak Nasıl Kızartılır?
- Kabakları yağ çekmeden kızartmanın ilk püf noktası, kabağın seçiminde saklı. Kabakların yumuşamamış olmasına dikkat etmek gerekiyor. Yumuşamış kabaklar, yağı kolayca çeker ve lezzeti bozulur.
- Sert ve taze kabakları seçtikten sonra, jülyen şeklinde ince uzun veya yuvarlak kesim şeklinde pişirebilirsiniz. Ancak kabakları kalın kalın kesmeyin.
- Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin veya sodalı unlu karışıma bulayın.
- Sodada beklettiyseniz, daha sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebiliriz.
- Kabakların fazla suyunu kurulamayı sakın ihmal etmeyin. Aksi halde yağa attığınızda patlar.
- Lezzetini artırmak için un, soda, tuz ve yumurtalı karışıma buladıktan sonra kızartmanız daha iyi olacaktır.
- Kabakları paneleyecekseniz, galeta unu ve peynirden yardım alabilirsiniz.
- Paneleme işleminden sonra kabakları kızgın yağa atın. Yağ ne kadar kızgınsa, kabaklar o kadar az yağ çeker ce pişme süresi hızlanır.
- Pişen kabakları çıkarttıktan sonra kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağı süzülecektir. Ardından servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;
- Mısır haşlamanın püf noktaları
- Fırın kullanırken yapılan hatalar
- Gıdaların buzu nasıl hızlıca çözülür?
- Kabartma tozu yerine ne kullanılır?
- Nişastanın topaklanmaması için ne yapılır?