Vejetaryen beslenmede tavuk, kırmızı et, balık ve kümes hayvanları yerine, sebzeler, meyveler, yağlı tohumlar, kuru baklagiller gibi bitkisel kaynaklı besinler tüketilir. Yeterli vitamin ve mineral alabilmek için, bitkisel kaynaklı ürünler beslenme programlarına eklenir. Veganlardan farklı olarak vejetaryenler peynir, süt, yumurta, bal gibi hayvansal kaynaklı gıdaları tüketebilir. İşte, beslenme programınıza ekleyebileceğiniz 10 farklı vejetaryen dürüm tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Avokado, limon suyu, tuz ve sarımsak bir kap içinde ezilir. Kenara alınır. Fesleğen ve taze nane ince ince kıyılır ayrı bir kaba alınır. Küp küp doğranan domates, ince kıyılan soğan ve zeytinyağı fesleğen ve nanenin içine alınır. Zeytinyağı ve tuz ile lezzetlendirilir. Lavaş ısıtılır ve avokadolu karışım sürülür. Üzerine domatesli karışım koyulur ve haşlanmış nohut dürüm içerisine serpiştirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Sebzeler ve şeftali aynı uzunlukta parmak şeklinde doğranır. Pirinç yufkaları içi su dolu bir kapta 1 dakika bekletilir. Doğranan sebzeler içine dizilir ve rulo şeklinde dürüm yapılır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak blenderda püre haline getirilir. Limon suyu, kimyon ve tuz da karışıma eklenir. İstenilen humus kıvamı için isteğe bağlı soğuk su eklenebilir. Lavaşın içine humus sürülür. Yıkanan ve kurutulan rokalar içine dizilir ve domateste eklenerek dürüm haline getirilir. Dilerseniz, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Haşlanmış nohut, un, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tahin, kimyon, soğan, tuz, toz biber ve zerdeçal biraz daha küçük parçalara ayrılarak blendera alınır. Blenderda hamur kıvamına getirilen falafel karışımına istenilen şekil verilir ve kızartılır ya da fırına atılır. Yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsak bir sos kıvamına getirilir. Lavaş açılır ve içine sürülür. Falafeller de eklenir ve roka da koyularak dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Brokoli ve karnabahar su da haşlanır. Ilıması için kenara alınır. Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar karıştırılarak sos yapılır. Bir kasede sos ve haşlanan sebzeler karıştırılır. Peynir karışıma eklenir. Lavaşın içine doldurulur ve dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Soğanlar pilavlık ince şekilde doğranır. Yeşil biber ve kapya biber doğranarak kaba alınır. Maydanozlar ince ince kıyılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatların tamamı iyice karıştırılır. Bütün malzemeler bir kapta birleştirilir ve harmanlanır. Lavaşın içine koyulur ve dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Sebzeler yıkanır ve kurutulur. Bebek ıspanak dışındaki sebzeler parmak boyutunda ince ve uzun şekilde kesilir. Labne, süzme yoğurt ve baharatlar ile birlikte sos hazırlanır. Lavaşın içine sürülür ve sebzeler sırayla dizilir. Dürüm şeklinde katlanır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Kırmızı soğan küçük küçük doğranır. Reyhan ve maydanoz yıkanır, temizlenir ve ince ince kıyılır. Salatalık küp küp doğranır. Bir kasede avokado ve patates ezilir. Zeytinyağı içine eklenir. Diğer bütün malzemeler karıştırılır ve lavaşın içerisine serilir. Dürüm şeklinde çevrilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Haşlanmış yumurta küçük şekilde kıyılır ve kaseye alınır. Domatesler ikiye bölünür. Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır ve ikiye bölünür. Taze nane ince kıyılır. Bütün malzemeler karıştırılır ve lavaşın içerisine dizilir. Dürüm şekli verilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Lavaş açılır ve içerisine pesto sos sürülür. Peynirler dizilir ve domateste eklendikten sonra dürüm şekli verilir. İsteğe göre bu aşamada biraz ısıtılabilir. Afiyet olsun.
Tarifler: Başak ÖNGEL
Şunlara da göz atın;