Dondurucu kapılarının arkasına, zekice gizlenmiş kitap raflarının arkasına ve bir sanat galerisindeki tabloların arkasına gizlendiler. Listeyi düzenlemek için yerel uzman editörlerin ve yazarların bilgilerini kullanan Time Out'a göre bunlar, Kuzey Amerika'daki en şaşırtıcı 17 "gizli" restorandır.
Time Out'un ABD Editörü Virginia Gil, neden bu restoranların seçildiğini açıklayarak, "Sosyal medya ve internet çağında aslında çok az şey sırdır. Muhtemelen Google'da ararsanız veya Instagram'da ararsanız, onu bulacaksınız. Yine de, bu, deneyimsiz olanlar için hala çok büyük bir sır olan gizli restoranlar hakkında hissettiklerimizi değiştirmiyor.
"İyi bir kovalamayı, bulunması zor bir kapıyı ve içeri girmenize gerçekten izin verdiklerinde bulmakta zorlanacağınız bir yer için bulunması imkansız bir rezervasyonu seviyoruz." Gizli bir yerde akşam yemeği yemeyi taahhüt ettiğinizde, kendinizi endişeyle bir erişim kodu için e-postanızı kontrol ederken veya bir sonraki yemeğinizin peşinde heyecanla randevunuzu karanlık geçitlerde sürüklerken bulacaksınız - bu bir macera ve Time Out size rehberlik etmek için burada Bir dahaki sefere avlamak için ilham alacağınız bulması zor restoranı keşfetmek için aşağı kaydırın…
Time Out, bu gizli kuruluşu 'noir yetenekli minyon bir bar ve tapas noktası' olarak tanımlıyor. Yeraltında, Manhattan'ın Chelsea semtindeki 1 treninin bitişiğinde yer almaktadır.
Rehber şöyle açıklıyor: "İçeri girmek için konukların 162 West 28th Street'teki kaldırım seviyesindeki zili çalması ve oturmayı umması gerekiyor."
Time Out, "Burası, tropikal temalı bir barın içine gizlenmiş dokuz kişilik gizli bir restorandır" diyor. Ziyaretçilerin yalnızca biletleri varsa erişim sağlayabileceklerini ekler.
İçeri girdikten sonra rehber, konukların alakart sipariş etmek yerine şefi gece yemeklerini belirlemeye davet ettikleri bir Japon geleneği olan 14 çeşitli 'omakase' yemek deneyiminin tadını çıkarabileceklerini söylüyor.
Duck Sel'in arkasındaki konsepti açıklayan Time Out şöyle diyor: "Şef Donald Young, adresi 24'e kadar açıklanmayan, açıklanmayan bir konumda yerel, mevsimlik malzemeler ve avangart teknikleri sergileyen kaprisli kurslar içeren bir dizi aylık hazır yemeklere ev sahipliği yapıyor." -48 saat önce.'
Time Out, bu restorana erişmek için önce Thompson Central Park otelinin kırmızı kadife perdenin asılı olduğu lobisine girmelisiniz.
Bu kırmızı perdeden geçin ve 'bir burgerin 10 $' dan (8 £) daha ucuza satıldığı, vintage esintili bir yer' olan Burger Joint'i bulacaksınız.
Bu bara yön veren Time Out şöyle diyor: "Muss & Turner's'ta [Smyrna'da bir restoran], ev sahibi standının ve yemek alanının yanından geçip dondurucunun kapısından içeri girince kendinizi Eleanor's'ta bulun."
Time Out, barı 'Lezzetli küçük tabaklar ve benzersiz sandviç teklifleriyle tamamlanan iyi hazırlanmış kokteyller sunan yasak tarzı bir konuşkanlık' olarak tanımlıyor.
Time Out, "Route 66'da bulunan bu restoran, Grand Canyon Caverns'in içinde yerin 64m altında yer alıyor" diyor.
Devam ediyor: "Mağara sistemindeki en büyük odaya bakan bir platform üzerine tünemiş bu dört masalı, 16 kişilik restoran."
Time Out diyor ki: "Sırdan çok gizli olsa da (Los Angeles'ın en iyi suşi restoranlarından biridir), Little Tokyo'daki bu bodrum katındaki suşi barı, seçkin bir gruba bozulmamış edomae tarzı suşi [Tokyo'da icat edilmiş bir suşi tarzı] sunuyor. Haftanın her gecesi akşam yemekleri.'
Nasıl girersin? Rehber şöyle açıklıyor: "Restorana erişmek için, kapalı otoparktan bir dizi sarmal merdiven çıkın veya güvenlik masasından asansörle erişim isteyin."
Time Out, bu "rustik" İtalyan restoranının, Autoroute 720 alt geçidi ile Montreal'deki en büyük Ev Depolarından biri arasındaki "sıradan bir beton binada" yer aldığını ortaya koyuyor.
Time Out'a göre Gia, "cızırtılı ızgara et şişleri, kapsamlı doğal şarap seçenekleri ve Uber sürücülerini çıldırtması" ile tanınıyor.
Bu Michelin yıldızlı restoran, 'bir taco restoranının içindeki işaretsiz bir gizli kapının arkasına gizlenmiştir'.
Time Out, "Konukların gerçekten içeri girmek için özel bir kod girmesi gerekecek" diyor.
Time Out, bu Michelin yıldızlı restoranın 'Greenwich Village'daki modern bir sanat galerisinin arkasına göze çarpmayacak şekilde sıkışmış' olduğunu söylüyor.
Şöyle devam ediyor: "Konuklar, ustalıkla kaplanmış mevsimlik yemeklerin tadını çıkarmak için Frevo'nun 16 kişilik lüks şef tezgahına girmek için büyük boy bir tablonun arkasına geçmek zorunda." MailOnline Travel geçen yıl orada yemek yedi ve burayı "türünün tek örneği" ilan etti '.
Zaman Aşımı diyor ki: "Yalnızca bir Instagram hesabı aracılığıyla sunulan, kimliği belirsiz bir ev aşçısının sunduğu bu konsept, yakalanması zor uzmanlığını ara sıra gerçekleşen pop-up etkinliklerde satıyor, bu nedenle yemek yiyenlerin sosyal medyadaki duyurular için gözlerini dört açmaları gerekiyor."
Biletler hemen tükendiği için rehber, konsepti deneyimlemek istiyorsanız hızlı hareket etmeniz gerektiğini belirtiyor.
Bu kokteyl barını San Francisco restoranı Cavalier'de bir kitaplığın arkasında bulacaksınız.
Girdikten sonra ne bekleyebilirsiniz? Time Out diyor ki: "Londra'dan ilham alan bu salon, 70'lerin rock and roll ihtişamına bir geri dönüş." Asil mor duvarları, hayvan baskısını, deri vurguları ve mum ışığında ortam aydınlatmasını düşünün.
Time Out, "1993'ten beri New York'un en iyi Hint yemeklerinden bazıları, Flushing, Queens'teki bir Hindu Tapınağının altındaki bodrum katındaki bir kafeteryada [servis ediliyor]" diyor.
Kantinin menü öğelerinin çoğunun 10 doların (8 sterlin) altında fiyatlandırıldığını söylüyor, bu da 'çok değerli bir ziyafet için'. canteen.nyganeshtemple.org adresini ziyaret edin.
Time Out'a göre, Fiorella adlı bir İtalyan restoranının çatı katında yer alan bu 14 kişilik lounge bar, 'San Francisco'da yemek ve inmek için en heyecan verici yerlerden biri'.
Kılavuz şunu açıklıyor: "Samimi alanda, bir barmenin mevsime göre değişen içecekler hazırladığı muhteşem bir mermer barın arkasında gürül gürül yanan bir şömine vardır."
Bu 'tam donanımlı' Japon restoranı, bir restoran zincirinden biri olan Reunion Kitchen'ın arkasında yer almaktadır.
Zaman Aşımı, müşterilerin Blind Tiger'daki yemeklerini kontrol etmek için önce Reunion Kitchen'ın ev sahibi standına gitmeleri gerektiğini söylüyor. Rehber, "O zaman Blind Tiger'ı bulmak için tek başınasınız: banyolara vardığınızda hızlıca sola dönün, küçük odayı geçin, perdeyi geçin ve içeridesiniz," diyor rehber.
Bu 'göz kamaştırıcı' çatı restoranı, Montreal'in Çin Mahallesi'nin kalbindeki Hampton Inn by Hilton otelinin tepesinde yer almaktadır.
Time Out, kuruluşun 'Vietnam esintili klasik Fransız yemekleri servis ettiğini' ve 'Eski Montreal'in çılgın manzaralarını' sunduğunu söylüyor.
Time Out, "Club 33, Disneyland'da herkesin görebileceği bir yerde saklanıyor" diyor.
Diyor ki: "Üyeler, yalnızca üyelere özel alana giriş kazanmak için New Orleans Meydanı'ndaki [parkın temalı arazilerinden biri] La Mascarade d'Orleans'ın karşısındaki 33 Royal Street'teki girişte bir anahtar kartı sallıyor."
Şunlara da göz atın;